Kayıp ve Hasarlı Bagaj Probleminiz için;

Uçak yolculuğunuzun sonunda havalimanına ulaştınız ve bagajınız çıkmadı ya da bagajınıza hasar verilmiş olduğunu gördünüz. Bu istenmeyen durum karşısında hemen üzülmeyin. Uçuş yaptığınız Havayoluna servis veren Yer Hizmetleri firmalarının Kayıp Eşya ofislerine müracaat ettiğiniz taktirde gerekli raporlar düzenlenecektir.

Çantanızla ilgili bilgileri (cinsi, boyutu, rengi) doğru verin. Tüm havayolu ve yer hizmetleri şirketlerinin ortak kullandığı kayıp bagaj sistemi sayesinde kısa sürede bavulunuzun nerede kaldığı ortaya çıkacaktır.

Eğer havayolunun özel yolcu programının üyesiyseniz başvurunuzda bildirin.

Kayıp bagaj arama süresi ortalama iç hatlarda bir aya, dış hatlarda üç aya kadar uzayabilir. Eğer bulunamıyorsa havayolundan tazminini isteyebilirsiniz. Kayıp tazminatında içindekilerin değeri değil, ağırlığı esas alınmaktadır.

Kayıp veya Hasarlı Eşya Programı
Kayıp Bagaj vakaalarında sorumluluk “Varşova Sözleşmesi / Hague Protokolü” ile sınırlandırılmıştır. Bu protokol sorumluluğu gerçek “Hasar ve/veya Kayıpla” kısıtlar. Maksimum yükümlülük, bilet üzerinde yazılı “Kontrol Edilmiş Ağırlık” miktarıyla sınırlıdır.

Varışınızda; bagaj bantından size ait bagaj/bagajları alırken yanlışlıkla benzer bagaj almamaya dikkat ediniz.

Bagaj sarma ünitesi

Bagaj sarma ünitesi, Terminal binası Giden Yolcu Salonunda hizmet vermektedir. Korunaksız veyahut zayıf ambalajlı bagajlarınızı daha korunaklı hale getirmek için bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Varışınızda teslim alamadığınız bagaj/bagajlarınız için kayıp eşya ofisine yapacağınız başvuruda seyahat biletiniz ve bagaj etiketinizi/etiketlerinizi ibraz ediniz ve görevlilere bagajınızın rengi, tipi, markası ve içindekileri bildiriniz. Uçuş sırasında hasar gören bagaj için, inişten sonra ve gümrüklü sahayı terketmeden önce “BAGAJ AKSAKLIK RAPORU(PIR)” düzenlenmelidir.
Size verilen bagaj aksaklık raporu, seyahat bileti ve bagaj etiketinizi/ etiketlerinizi muhafaza ediniz. Hasar raporu olmadan hasarla ilgili işlem yapılmaz. PIR olmadan kayıp işlemleri yapılamaz. PIR ile birlikte bavulun içindeki eşyalar da yolcu tarafından yazılı olarak beyan edilmeli ve bagaj etiketi ile bilet süreti İbraz edilmelidir. Bagaj içinde bulunması sınırlandırılmış eşyaların hasar görmesi ve/veya kaybolması halinde sorumluk yolcuya aittir. Hasar durumlarında bagajın tamiri şirket tarafından yaptırılmaktadır, yaptırılamayan durumlarda hasarın tanzimi kayıp bagaj yönetmeliği ve IATA kurallarına göre gerekli prosedür uygulanır.
Bagajınız 15 gün içinde bulunamadığı takdirde, lütfen verilen bagaj talep formu, orijinal biletiniz, bagaj etiket(ler)iniz, varsa fazla bagaj biletiniz ve hüviyetiniz ile birlikte en yakın havayolu ofisine veya Merkezi Kayıp Eşya Şefliğine müracaat ediniz.

İstanbul Handling (Yer Hizmetleri)
Telefon: +90 392 231 47 14 dahili: 5 –  Cep: +90533 888 28 81
E-posta: kayipesya@istanbulhandling.com

TÜRKİYE
İstanbul- Atatürk Hava Limanı Tel:(0212) 4653594
Ankara-Esenboğa Hava Limanı Tel:(0312) 398 0313
Adana-Şakir Paşa Hava Limanı Tel:(0322) 435 7777(havaş)
Antalya-Antalya Hava Limanı Tel:(0242) 330 3473 / 74
Dalaman-Dalaman Hava Limanı Tel:(252) 792 5183-261 ext.
İzmir- Adnan Menderes Havalimanı Tel:(0232) 274 2053